Inschrijven op Over de Brug (Hannie Schaft of In ’t Veld)

Wilt u een intake gesprek voor het aanmelden van uw kind, dan kunt u een afspraak maken met de directeur van de school: Patricia van Gelder (maandag, dinsdag, donderdag), p.vangelder@zaanprimair.nl

Of met de unitmanager Cynthia Dragtstra (woensdag, donderdag, vrijdag), c.dragtstra@zaanprimair.nl

Tijdens het eerste informatiegesprek vertellen we u over onze school en het onderwijs. Ook krijgt u informatie over de plaatsing en het wennen van kinderen. Ouders kunnen natuurlijk ook zelf vragen stellen over de scholen. U krijgt ook een rondleiding door de school, zodat u kunt zien hoe wij in de dagelijkse praktijk met onze leerlingen werken. (Dit laatste is vanwege de corona maatregelen helaas niet mogelijk).

U ontvangt een aanmeldformulier; dit kunt u ingevuld inleveren bij Patricia of Cynthia. Zodra de leerling op de plaatsingslijst staat ontvangt u een email ter bevestiging van inschrijving. U krijgt ongeveer 8 weken voordat uw kind 4 jaar wordt, bericht thuis. U kunt vervolgens vijf wenafspraken maken met de leerkracht.

Nieuw:

Leerlingen geboren in augustus 2018 of later, worden niet meer ingeschreven voor Hannie Schaft of In ’t Veld. De leerling wordt ingeschreven voor ‘Over de Brug’ en wordt geplaatst op de school waar plaats is. Hierbij wordt ook gekeken naar de ligging van de school t.o.v. het huisadres van de leerling. Met broertjes/zusjes die al op een van de scholen zitten wordt rekening gehouden.

Broertje of zusje al op school?

U hoeft geen intakegesprek met de directeur af te spreken. Maar u moet wel op tijd een inschrijfformulier ophalen. Dit kunt u via de mail aanvragen bij Patricia of Cynthia.

Hiernaast kunt u een informatieboekje downloaden voor nieuwe kleuters.

Verhuizing van school:

Mocht uw kind al op een basisschool zitten, maar maakt hij/zij een tussentijdse overstap (door bijvoorbeeld een verhuizing) naar onze school, dan went het kind meestal één dagdeel. Tussentijds overstappen van school is gebonden aan spelregels: alleen als er een verhuizing is, is dit toegestaan. Ook hiervoor is het noodzakelijk een afspraak te maken met de directeur, Patricia van Gelder.